Είστε εδώ

From Cabaret to Piree Port

To Καμπαρέ είναι Παιδί της εξαθλίωσης του τέλους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της πανδημίας της ισπανικής γρίπης, από τη μία, της άνθησης του πολιτισμού και της επιστήμης από την άλλη.

Χορός, διασκέδαση, αμφισβήτηση, πολιτική, κουλτούρα, σάτιρα, λογοπαίγνια, αναμειγνύονται και κάνουν τα καμπαρέ έναν από τους πιο εναλλακτικούς τρόπους να περάσει κανείς τα βράδια του.

Τα καμπαρέ θεωρούνταν εστία αμφισβήτησης, αλλά και φόρουμ πολιτιστικής πρωτοπορίας. Η ελευθερία και η ελευθεριότητα ήταν κάτι που θεωρούνταν εχθρικό στο ανερχόμενο πολιτικό καθεστώς.

Έτος 2021-22. Αρκετές ομοιότητες του τότε με το τώρα! Στο δικό μας ‘From Cabaret to Piree’ φέρνουμε ξανά το καμπαρέ στον Πειραιά. Στο λιμάνι. Εδώ όπου συναντιούνται και ανακατεύονται οι άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και μπλέκουν τις ιστορίες και τους πολιτισμούς τους. Εδώ που η ανταλλαγή των ιδεών και η γέννηση της πρωτοπορίας βρίσκουν το πιο πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν.

Τέσσερεις performers, ένα ακορντεόν, μία γυναικεία, μία αντρική φωνή και ένας, διαφορετικός κάθε φορά, καλλιτέχνης έκπληξη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ταξιδεύουν μέσα από τραγούδια, χορό, ποίηση και λόγο. Ένα πραγματικό καμπαρέ που αφορά στο κοινό του σήμερα.

 

"Το χώμα έξω από την παλιά αποθήκη μυρίζει θάλασσα και αμαρτία. Τα βράδια εκεί γίνονται μυστήρια πράγματα. Στην παράσταση "From Cabaret to Piree", σε αυτή την παλιά αποθήκη,  το κορίτσι του καμπαρέ, ο ανδρόγυνος συνοδός της και ένα ακορντεόν μας ταξιδεύουν στις εποχές των απαγορευμένων, τις εποχές των Cabaret.  Ό,τι γίνεται εκεί κανείς δεν το ξέρει.

Αυτό το λιμανίσιο θέαμα φιλοξενείται στο πανέμορφο και μυστηριακό Piree, στη γειτονιά του Άγιου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά. 

 

Διαχείριση-επιμέλεια: Maria Kokolakis
Συμμετέχουν οι: 
Συμμετέχουν οι: 
Matthaia X. Spitadaki: Vocals
Nikos Ziaziaris: Master of Ceremony 
Artemis Vavatsika: Accordion
Και πολλοί guests!

Κάθε Παρασκευή 22:00
Κρατήσεις στο 2104082700 & στο 6985061980.