Είστε εδώ

 «From Cabaret to Piree - Port of Souls»

To Καμπαρέ του σήμερα ρίχνει άγκυρα στο λιμάνι των ψυχών, στο λιμάνι του Πειραιά, στο μυστηριακό «Piree».  Εκεί στα παλιά λαμαρινάδικα, στη γειτονιά του Αγίου Διονυσίου διαδραματίζεται μία ιστορία «που αλλάζει τις ζωές» όσων συμμετέχουν, μία ιστορία «έρωτα και προδοσίας», μία ιστορία με πάθη, λάθη, αμαρτίες, έντονα συναισθήματα, χαρές- δάκρυα, γέλια και φυσικά πολύ χορό…

 

5 performers, μία γυναικεία φωνή (κορίτσι του καμπαρέ), μία αντρική φωνή (master of ceremony) ένα ακορντεόν με λαλιά (πλάσμα), η χορεύτρια - δηλητήριο (γυναίκα με πολλά πρόσωπα) και ο παρτενέρ της (άντρας με πολλές γυναίκες)  καθώς και αρκετοί guests - έκπληξη, ενώνουν τις μαγικές τους δυνάμεις και μας ταξιδεύουν μέσα από τραγούδια, χορό, ποίηση, λόγο και φυσικά μέσα από τη διάδραση με το κοινό. Ένα πραγματικό καμπαρέ που διαδραματίζεται στο λιμάνι των ψυχών: το Piree.

 « Ο Ταξιδιώτης ναύτης φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά. Ερωτεύεται...και μένει για πάντα εδώ. Στο λιμάνι των ψυχών».

 Την υπόλοιπη ιστορία θα την μάθετε από κοντά. Είστε και εσείς μέρος της παράστασης…

 

«Το χώμα έξω από την παλιά αποθήκη μυρίζει θάλασσα και αμαρτία.

Τα βράδια εκεί γίνονται μυστήρια πράγματα,

Ό,τι γίνεται εκεί μένει εκεί. Κανείς άλλος δεν το ξέρει».

Βρισκόμαστε στις εποχές των απαγορευμένων, τις εποχές των καμπαρέ.

 

Χορός, διασκέδαση, αμφισβήτηση, πολιτική, κουλτούρα, σάτιρα, λογοπαίγνια, αναμειγνύονται και κάνουν τα καμπαρέ έναν από τους πιο εναλλακτικούς τρόπους να περάσει κανείς τα βράδια του.

Τα καμπαρέ θεωρούνταν εστία αμφισβήτησης, αλλά και φόρουμ πολιτιστικής πρωτοπορίας. Η ελευθερία και η ελευθεριότητα ήταν κάτι που θεωρούνταν εχθρικό στο τότε ανερχόμενο πολιτικό καθεστώς. Σήμερα, στο δικό μας From Cabaret to Piree φέρνουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά το καμπαρέ στον Πειραιά. Στο λιμάνι. Εδώ όπου συναντιούνται και ανακατεύονται οι άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και μπλέκουν τις ιστορίες και τους πολιτισμούς τους. Εδώ που η ανταλλαγή των ιδεών και η γέννηση της πρωτοπορίας βρίσκουν το πιο πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν.

 

Διαχείριση-επιμέλεια: Maria Kokolakis
Συμμετέχουν οι: 
Matthaia X. Spitadaki: Vocals
George Tsourounakis: Master of Ceremony 
Nikoletta Milioni: Accordion -vocals
Marilena Katsika + Andreas Zouanos: Dancers
Και συχνά guests- εκπληξη!

 

Κάθε Παρασκευή 22:00
Κρατήσεις στο 2104082700 & στο 6985061980.