Είστε εδώ

Fashion Gala: Σάββατο 24/3 • 21.00

Pop Up Show Room: Σάββατο 24/3 • 18.00 - 23.00 | Κυριακή 25/3 • 13.00 – 23.00

Το Pirée παρουσιάζει τα Port Défilés, ένα νέο θεσμό στο χώρο των fashion galas, που προβάλλουν τη μόδα ως έκφραση τέχνης, συνδέοντας την με ανατρεπτικά performances και δρώμενα που αναμειγνύονται δημιουργικά μεταξύ τους.

Το Pirée είναι ένας πολυσυλλεκτικός χώρος που ταυτίζεται απόλυτα με την έννοια του avant garde, από την επιλογή της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, ως και προς την διακόσμηση, τις εκδηλώσεις, την μουσική και τον ίδιο του τον κόσμο.

Το νέο όραμα των συντελεστών του είναι το σημείο αυτό του Πειραιά να γίνει πόλος έλξης νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών, όπου θα παρουσιάζουν τις συλλογές τους με πρωτοποριακούς τρόπους και ανατρεπτικά performances. Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι συνειρμικά η περιοχή να συνδεθεί με την μόδα και την τέχνη φιλοξενώντας μικρά και μεγαλύτερα défilés, συνθέτοντας μια νέα σειρά ζωντανών παρουσιάσεων μόδας που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Στο 2ο Port Défilé το Σάββατο 24 Μαρτίου η θάλασσα φέρνει στον Πειραιά τον Δημήτρη Στρέπκο | Celebrity Skin και την Φωτεινή Κωστούλη | Aelia, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις νέες τους συλλογές με έντονα θεατρικά στοιχεία και glamorous διάθεση. Το αβανγκάρντ, δυναμικό σχεδιαστικό δίδυμο υπογράφει δημιουργίες υψηλής αισθητικής με στόχο να μαγνητίσει μοιραίες γυναίκες, σύμβολα της δύναμης και του πάθους, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται και σε άνδρες που λατρεύουν το διαφορετικό και θέλουν να ξεχωρίζουν.

• Organized by Art Space Studio 265 / Anna Kontoleon

----------------------------------------------------------------------------

CELEBRITY SKIN by Dimitris Strepkos

Ο σχεδιαστής Δημήτρης Στρέπκος έχει παρουσιάσει 15 συλλογές στην Athens Exclusive Designers Week.

Το σήμα κατατεθέν του είναι avant garde χειροποίητες δημιουργίες. Πειραματίζεται συνεχώς με νέες τεχνικές, συνθέσεις και μοτίβα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το μαλλί, οι δαντέλες, το ξύλο, τα μαργαριτάρια και οι κρύσταλλοι.

“Dare to wear” και “Luxury you can afford” είναι οι αγαπημένες του φράσεις.

Χαρακτηρίζεται ως ο αγαπημένος σχεδιαστής  των επωνύμων, έχει δημιουργήσει κοστούμια για περισσότερα από 30 θεατρικά έργα, ενώ οι collections του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά editorials ξένων και Ελληνικών περιοδικών.

H νέα του σειρά “Tears of a corpSe” είναι ακραία, αέρινη, σκοτεινή, με βαθιές avant garde επιρροές.

[ Celebrity Skin Showroom: Χαριλάου Τρικούπη 162 ]

----------------------------------------------------------------------------

AELIA by Fotini Kostouli

Η κινητήρια δύναμη της σχεδιάστριας Φωτεινής Κωστούλη εδώ και 15 χρόνια είναι η αγάπη της για το κόσμημα. Έχει πειραματιστεί με διάφορα υλικά όπως πέτρες, διάφορα ανακυκλώσιμα, δέρμα, ασήμι, μέταλλο και κάρβουνο.

Η Φωτεινή Κωστούλη | Aelia δημιουργεί σειρές κοσμημάτων chic elegant με εικαστικές επιρροές και απευθύνεται σε ανθρώπους με γνώμονα την ιδιαιτερότητα, την αγάπη για την τέχνη και το ξεχωριστό στυλ.

Μέσα στη πολυετή πορεία της στον χώρο, έχει συμμετάσχει είτε ατομικά ή μέσα από κολεκτίβες καλλιτεχνών σε διάφορες εκθέσεις. Έργα της έχουν εκτεθεί στο Green Festival , στο  The Art Foundation (taf Athens), στο  ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, καθώς και σε catwalk στο Athens Exclusive Designers Week. Επίσης, στις εκθέσεις Ελληνικού κοσμήματος “ A Jewel Made In Greece ” σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη (Μουσείο Τεχνών και Σχεδίου – MAD New York), καθώς και στην πρώτη έκθεση “Summer Elements” στα πλαίσια του  Athens Exclusive Designers Week.  Στο Piree στην 1η της ατομική έκθεση “Coalling Earth”, στην γκαλερί /Art Space Studio 265 στη Πάρο, στα πλαίσια των εκθέσεων “δυο+ενας” και “Treasure Island” “Πυρ – Γυνή και Θάλασσα”,  στο Αθήνεο “Dark” καθώς επίσης και στο Παρίσι  “Greek Fairy Tales”  και στο Balkan Fashion Week στα κινηματογραφικά στούντιο Nu Bouyana στη Σόφια. Επίσης, συμμετέχει ως υπεύθυνη επικοινωνίας στην διαδικτυακή πλατφόρμα "Living-Postcards", με σκοπό της την προβολή Ελληνικών προϊόντων διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.

Σήμερα τα έργα της αντιπροσωπεύονται από το brand  "Aelia Fotini Kostouli" και διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέσω του www.aeliaselection.com .