Είστε εδώ

Eγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαρτίου – 07 Απριλίου 2023

 

"Το εγκεφαλικό σεξ δεν είναι σεξ" - Yiakou

“Ας μιλήσουμε ερωτικά, να φλερτάρουμε με τα μάτια, να κα*λώνω εγκεφαλικά διαβάζοντας την σκέψη, να ξέρω όσα θες και να γίνονται με μία κίνηση πράξη, να ολοκληρώνουμε κάθε μας συνάντηση δημιουργώντας προσμονή κι όλα να είναι όλο και πιο έντονα. Στο μυαλό να στοχεύεις, εκεί που το σεξ δεν είναι σαρκικό αλλά πνευματώδης, να μιλάς για όσα δεν έχω ξανακούσει, για το μαζί και το ταξίδι που με πας σε κάθε συνάντηση. Γιατί το εγκεφαλικό σεξ μαζί σου είναι έρωτας και δεν συγκρίνεται με καμιά σεξουαλική πράξη.”

«Το εγκεφαλικό σεξ δεν είναι σεξ», είναι και επίσημα ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του γνωστού καλλιτέχνη Yiakou, που απευθύνεται άμεσα στην διαδικασία του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του φλερτ, όπου οι ορμόνες αρχίζουν να ελέγχουν το σώμα μέχρι την πράξη. Το μυαλό, όσο μπαίνει στην “ροή” του φλερτ, τόσο αρχίζει η επαφή να μην γίνεται σωματική αλλά πνευματώδης, με αποτέλεσμα η πράξη να μπορεί να ολοκληρωθεί πριν καν την επαφή. Μα αλλά λόγια το ερωτικό-εγκεφαλικό παιχνίδι μπορεί από μόνο του να είναι η ολοκλήρωση μιας σεξουαλικής συνάντησης!

Οι εικόνες που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης είναι αποτέλεσμα μιας σύνθεσης κολάζ. Στο πίσω τμήμα ως βάση θα δούμε μια προσωπική συλλογή από φωτογραφίες και πάνω σε αυτό, οι ρεαλιστικές ερωτικές φιγούρες ζωγραφισμένες ψηφιακά - εκτυπωμένες σε καμβά. Το κάθε έργο τοποθετείται σε πλέξι Γκλας, με το οποίο δημιουργείται μια αντίστοιχη εικονική συνθήκη με αυτή της Street Art τέχνης, όπου ο προσωπικός τοίχος - το background είναι μέρος του ίδιου του έργου. Τέλος, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει καμβάδες στους οποίους έχει γράψει κάποιες από τις πιο γνωστές του εκφράσεις που κοσμούν τις πόλεις της Ελλάδας.

Στο σύνολο, η συγκεκριμένη έκθεση θέλει εκ πρώτης να δημιουργήσει την έκπληξη με την θέαση του γυμνού, αλλά έπειτα να αφυπνίσει την σκέψη με προβληματισμό, πως πίσω από τη συνήθεια και το δεδομένο, μπορεί να υπάρχει ο ρομαντισμός, το όνειρο, το ταξίδι του μαζί.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Κυριακή 17:00 – 24:00