Είστε εδώ

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Mαρτίου στις 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 30/3/18 - 29/4/18

Τι κι αν το μέλλον δεν είναι κοντά σε αυτό που έχουμε μάθει απ' τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Κι αν οι μηχανές δεν είναι αυτές που θα υποτάξουν τον άνθρωπο. Και η τεχνολογία συντελέσει μόνο επεμβαίνοντας στο γενετικό υλικό, ώστε η φύση να γίνει μέρος του ανθρώπου στην προσπάθεια του ίδιου να δημιουργήσει έναν υπεράνθρωπο. 

Και σε βάθος χρόνου επέλθει εξέλιξη. Κι ο άνθρωπος μαχόμενος με τη φύση συνειδητοποιήσει πως το αποτέλεσμα ενός τέτοιου “πολέμου” τον καθιστά χαμένο σε κάθε εκδοχή. Και συναινέσει. Και αλλάξει. 

Πόσο επώδυνη μπορεί να είναι μια τέτοια μετάβαση; Πόσο κερδοφόρα ή μη; Πώς ένα τέρας για τα μάτια του ανθρώπου του σήμερα μπορεί να είναι ο άνθρωπος του αύριο; Με χλωρίδα και πανίδα "μπλεγμένες" σε ένα νέο διακριτό είδος.

Ποια κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει αυτή η αλλαγή των ιδιοτήτων στο σύνολο του πληθυσμού και η αφάνιση του ανθρώπου όπως τον γνωρίζουμε; 

Η Φαίη Βέβη μας παρουσιάζει στην 1η της ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Pirée μια απεικόνιση του δύσβατου δρόμου μιας φαντασιακής ανθρώπινης εξέλιξης. Ή και όχι τόσο φαντασιακής.

[ Facebook Eventwww.facebook.com/events/2056683324653879 ]