Είστε εδώ

Στα έργα της 1ης ατομικής της έκθεσης, η Έλλη Ρόκκα, ερευνά την σχέση του χαοτικού χώρου και του μεταφυσικού στοιχείου. Αποσπάσματα δρόμων, διαμερισμάτων, αποκρυπτογραφήσεις συμβόλων και αντικειμένων την απασχολούν ώστε να συνθέσει την δική της πραγματικότητα: την δύσκολη σχέση μιας φανταστικής γοργόνας-συμβόλου σε μια ασφυκτική πόλη, επιζητώντας την σύνδεση συναισθηματικής μνήμης και φαντασίας και την αλληλοσυμπλήρωσή τους.

Σημείωμα Άλκηστις Μιχαηλίδου: Η Έλλη Ρόκκα, αν και πολύ νέα, βαστά τον δικό της μίτο μέσα στους λαβυρίνθους της σκέψης και της οπτικοποίησης. Με την δυνατή φαντασία της και τον πλούσιο ψυχισμό της, με ευρηματικότητα και με εργαλεία που τακτικά ακονίζει, το σχέδιο και την χαρακτική, με μέσο την γραμμή, την τομή και το σύμβολο, επιτυγχάνει να παγιδέψει και να ταξιδέψει τον θεατή στο ιδιότυπο arabesque της σκέψης και της αίσθησής της. Ένας ταπητουργικός κόσμος αποσπασμάτων, γεμάτος υβριδικά μικροσύμβολα, γοργόνες και απολιθώματα σκαρφαλώνει και απλώνεται στα έργα της. Και καθώς αποσύρουμε το βλέμμα μας από αυτά, οι σκέψεις συνεχίζουν...: μήπως ο καθένας μας δεν αισθάνεται συχνά τον δικό του υβριδικό χαρακτήρα, ασφυκτιώντας μέσα σε έναν κόσμο ασυνεχή και ακατανόητο;

Η Έλλη Ρόκκα, διαθέτει κάτι ακόμα: αυτό, το οποίο οι συνάδελφοί μου κι εγώ ονομάζουμε αυθεντικότητα, είναι ο εαυτός της.

[ Facebook event www.facebook.com/events/901040976704655 ]