Είστε εδώ

“ Σαν Κυριακή “

Η Nefelopetra εμπνέεται από την απαγορευμένη αγάπη του Βασίλη Τσιτσάνη και της Μαρίκας Νίνου για να ζωντανέψει με έναν πενταμελή θίασο ακροβατών, μουσικών, χορευτών και μιας σοπράνο ,τους μουσικούς θρύλους που σημάδεψαν την Αθήνα τη δεκαετία του 1950..

Η ιστορία..

Η ιστορία μας ξεκινά με έναν ιστορικά καυγά.. Η Νίνου διεκδικώντας μια θέση δίπλα στον Τσιτσάνη, διώχνει τη μεγάλη Σωτηρία Μπέλλου από μουσικό του ταίρι.. Εκείνη,  μόλις την πετυχαίνει μόνη της ,της σπάει στο ξύλο και τη στέλνει στο νοσοκομείο..

Το ειδύλλιο  των πρωταγωνιστών μας φουντώνει, ενώ και οι δύο είναι παντρεμένοι με παιδιά..

Η καριέρα τους φτάνει τα δύο επόμενα χρόνια στο απόγειο της δόξας της, ενώ η Μαρίκα Νίνου, δυναμική, φιλόδοξη ,ταλαντούχα και τρελά ερωτευμένη μαζί του, τον πιέζει όλο και περισσότερο για μοναδικότητα στη ζωή του και στη σκηνή..

Ο Τσιτσάνης αρνείται να χωρίσει τη γυναίκα του, ενώ συνεχίζει την παράνομη σχέση μαζί της..

Ο κόσμος τους αποθεώνει ,ενώ όμως τα τριξίματα στη σχέση τους είναι πλέον εμφανή.. Τραγουδούν μαζί στο πάλκο, αλλά δεν μιλιούνται..

Σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο της σχέσης τους, ο καρκίνος θα χτυπήσει την πόρτα της Μαρίκας.. Είναι μόλις 32 ετών..

Τα τρία επόμενα χρόνια θα δώσει μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, θα πάει ακόμη και στην Αμερική για μια καινούρια θεραπεία, χωρίς όμως τον Τσιτσάνη. Μπαίνει στο νοσοκομείο και ο μεγάλος της έρωτας δεν πάει καν να την δεί..

Θα πεθάνει μόνη και πικραμένη το 1957..Ο Τσιτσάνης λίγα χρόνια αργότερα θα της γράψει το ‘ Θέλω να είναι Κυριακή’ και θα της το αφιερώσει έστω και μετά θάνατον μέσα με από τη φωνή της Καίτης Γκραίη, δηλώνοντας έτσι το μεγάλο του έρωτα και πάθος για την αδικοχαμένη μούσα του..

Μουσική σύνθεση: Πέτρος Πολίτης
Χορογραφίες: Νεφέλη Μαρκάκη
Σκηνοθεσία-ιδέα: Nefelopetra
Τραγούδι: Madeleine Harcourt

Η ομάδα
Νεφέλη Μαρκάκη
Πέτρος Πολίτης
Στέλλα Τσικουρά,
Εύα Γαλάνη
 

Κάθε Σάββατο 21:00
Κρατήσεις στο 2104082700 & στο 6985061980.