Είστε εδώ

Η μόδα είναι έμπνευση, είναι στυλ, είναι τρόπος ζωής. Είναι τέχνη.

Το Pirée παρουσιάζει τα Port Défilés, ένα νέο θεσμό στο χώρο των fashion galas, που προβάλλουν τη μόδα ως έκφραση τέχνης, συνδέοντας την με ανατρεπτικά performances και δρώμενα που αναμειγνύονται δημιουργικά μεταξύ τους. Η διαφορετικότητα και η ανάγκη για νέες προτάσεις στην Ελληνική fashion σκηνή, συνθέτουν μια νέα σειρά ζωντανών παρουσιάσεων μόδας που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους και νέους σχεδιαστές να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το έργο τους.

Στο 1ο Port Défilé η θάλασσα φέρνει στον Πειραιά την Ελευθερία Καρδάμη | Blondie.e με εργαλείο το  εννοιολογικό της ρούχο ως ύφος. Για την Ελευθερία Καρδάμη η καθημερινότητα και η μόδα συνδέονται άμεσα. Στις 3 Μαρτίου θα τη δούμε πιο ευαισθητοποιημένη από ποτέ, καθώς θα παρουσιάσει τη Βlue Eyes collection, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της Athens Xclusive Designers Week, με μια καινοτόμα εικαστική αντίληψη αυτή τη φορά, επεκτείνοντας την έκφρασή της και με  άλλες μορφές παραστατικών τεχνών. Το μπλε και το μαύρο παύουν να αποτελούν μια έκφραση αποτυπωμένη στο ρούχο, καθώς αναβιώνουν τη σύγκρουση που βίωσε και βιώσαμε όλοι μας με τη πετρελαιοκηλίδα τον Σεπτέμβρη του 2017 στις ακτές μας. Η Ελευθερία μας παρουσιάζει μια ήσυχη διαμαρτυρία εκθειάζοντας τη θάλασσα μέσα από την ασχήμια της ομορφιάς που προκλήθηκε.  

Η συνεχή της ανησυχία δε τελειώνει εδώ, αλλά σα στάση και τρόπο έκφρασης την παροτρύνει στη χρήση λογότυπων που στην ουσία φέρουν μηνύματα  πάνω στα ρούχα της θέλοντας να μας ευαισθητοποιήσει για μια πιο ριζοσπαστική θέση ως προς την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Στο εγχείρημα της Ελευθερίας Καρδάμη διασταυρώνονται παράλληλα και οι καλλιτέχνες:

Βιλελμίνη Ανδριώτη / Artistic Director, Concept

Κατερίνα Βερβέρη / Τραγούδι

Νίκος Σταδιάτης / Ακορντεόν

Μαρία Φραντζεσκάκη / TAVROS3 JEWELS, Κόσμημα

Άγγελος Γαβριήλ / SADHU HAIR, Hair Styling

 

Fashion Gala: Σάββατο 3/3 • 21.00

Pop Up Show Room: Σάββατο 3/3 • 18.00 - 23.00 | Κυριακή 4/3 • 13.00 – 23.00