Είστε εδώ

THE DARK SIDE OF HER // MARKELLOS PLAKITSIS

PHOTOGRAPHY EXHIBITION
 

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 20:30 

Διάρκεια Έκθεσης: 8/2/19 - 10/3/19

Όταν σταματάμε να φαινόμαστε, αρχίζουμε να αισθανόμαστε. Παύουμε να είμαστε αυτό που νομίζουμε ότι δείχνουμε και αρχίζουμε να εκφράζουμε αυτό που αληθινά νιώθουμε. 

Η "μάσκα" μπορεί στην πιο εύκολη ερμηνεία της να παραπέμπει στα στερεότυπα της κοινωνίας μας, στην υποκρισία, σε αυτό που θέλουν οι γύρω μας να είμαστε. Ο φωτογραφικός φακός του Μαρκέλλου Πλακίτση αποτυπώνει ακριβώς το αντίθετο. Εκφράζει τον τρόπο που απελευθερώνεται αυτό που κρύβεται βαθιά θαμμένο μέσα μας και την μεταμόρφωση μας σε αυτό που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει. Την κρυμμένη πλευρά του εαυτού μας που χωρίς αυτήν δεν θα τολμούσαμε να εκφραστούμε αληθινά. 

Ο Μαρκέλλος Πλακίτσης στην 1η του ατομική έκθεση στο Pirée, μας παρουσιάζει μια σειρά φωτογραφικών έργων που αποτυπώνουν αυτή την διάσταση, εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο. Έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχουν ενδοιασμοί, τίτλοι, ταμπέλες, ενοχές. 

Φορώντας τη μάσκα, πετάμε το καθημερινό μας προσωπείο και απελευθερωνόμαστε. Μεταμορφωνόμαστε και αποτυπωνόμαστε στο πρωτογενές μας υλικό. Φωτίζουμε και αναδεικνύουμε τη σκοτεινή μας πλευρά.